Advies en coaching

Soms maak je iets mee waarvan je metéén weet dat het impact heeft. Het raakt je en je hebt buiten je eigen organisatie iemand nodig die neutraal kan meekijken. Soms gaat het geleidelijk, stapelen diverse kleinere incidenten zich op. Hoewel het eerst nog niet opvalt, blijkt uiteindelijk dat je minder lekker in je vel zit. Je energieniveau is lager en het plezier dat je ooit had is minder.
In beide situaties denken we graag mee.

Advies

In een of twee gesprekken kijken we samen naar de impact van de situatie en kijken we naar wat er nodig is voor de persoon en de werkplek om met vertrouwen de verantwoordelijkheden weer op te pakken. Soms zijn organisatorische maatregelen nodig, dikwijls zijn een goede afspraken voldoende. De gesprekken vinden of op neutraal terrein of op de werkvloer plaats, omdat we daar ook onderzoeken wat er nodig is. Ons advies betreft zowel degene die geraakt is door het incident als de directe werkplek van de persoon.

Bij sommige van onze klanten komen we periodiek op de afdeling om met het team de casuïstiek te bespreken, waarna wij als externen meedenken in zowel oorzaak als oplossing.

Coaching

Coaching is een proces waarbij je reflecteert. Voorwaarde is wel dat je de coach vertrouwd.
Daarom plannen we eerst een kennismaking om te onderzoeken of de klik er is. Zo ja, dan gaan we samenwerken. Ook gaan we de coaching vraag verhelderen, zodat duidelijk is waaraan gewerkt gaat worden.

Frequentie

Wij hanteren een frequentie voor gesprekken van eens per 2 weken. Korter op elkaar heeft vaak als gevolg dat je te weinig tijd hebt om het gesprek op je te laten inwerken en voor je opdrachten.

Werkwijze

Meestal bestaat een coaching traject uit 8 gesprekken. Dit gesprek vindt plaats op een neutrale plek. Belangrijk is dat er in rust gewerkt kan worden. Als reactie op ieder gesprek schrijf je een kort verslag. Vaak geven wij hierbij concreet een aanwijzing om je een denkrichting mee te geven. Na ieder gesprek krijg je een vraag, een test of een opdracht mee. Coaching heeft pas effect als er in deze fase van 4 maanden ook echt gewerkt wordt.
Na het vierde gesprek is een tussenevaluatie en kunnen vorm en inhoud worden bijgesteld om ook in de twee helft van het traject resultaat te blijven boeken.

Stel een vraag

Contact

RISI&CO

088 12 34 567
info@risi-co.nl
www.risi-co.nl

Jacob van ‘t Slot

CPP cATO CCMO
+31 6 12 57 27 53

Roderik Sommerdijk

+31 6 14 43 31 09

© 2021 Risi&Co | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Ontwerp en inhoud Thumbs Up | Realisatie Sieronline